Pčelarstvo Vežnaver

Pčelarsvo Vežnaver

Mi, obitelj Vežnaver, bavimo se pčelarstvom niz godina, a to je samo nastavak obiteljske tradicije bavljenja pčelarstvom, doduše, bavljenja pčelarstvom za vlastite potrebe.

Međutim, uvidjevši da proizvodimo pčelinje proizvode vrhunske kvalitete, da se nalazimo u, praktički netaknutoj prirodi, rodila se ideja i poticaj za daljnje unapređivanje i razvoj suvremenog pčelarstva, koristeći suvremena znanja i tehnologije, koje unapređuju proizvodnju, ali zato izvornost pčelinjih proizvoda ostaje netaknuta.

Ta ljubav prema pčelama,i sam odnos do njih, one nagrađuju sa veoma kvalitetnim proizvodima,koje nalazimo u košnicama.

Pa tako, čast nam je Vama ponuditi jedino vrhunske, kvalitetne pčelinje proizvode, u izvornom obliku i izvornoj kvaliteti,kakve nalazimo u košnicama, ili proizvode kojima su dodani samo proizvodi vrhunske kvalitete, i bez dodataka različitih emulgatora i konzervansa..

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo i pčelarstvo Vežnaver

Gospodarstvo Vežnaver nudi autohtoni pčelinji proizvod ovoga kraja koji je zaštićen i prirodni je rezervat čiste ispaše livada i šuma. Zahvaljujući tome položaju i sačuvanoj prirodi u ovom gospodarstvu proizvodi su garantirano ekološki zaštićeni.

Proizvodi od meda – cvjetni, bagremov i kestenov, med u saću, propolis i pelud po kvaliteti spadaju u najkvalitetnije proizvode te vrste na gornjoj Bujštini, Istri i Hrvatskoj što dokazuju i diplome za kvalitetu i kakvoću.

Za kvalitetu kestenovog meda ( 2007-g.) primili smo šampionsku nagradu za najbolji med te vrste u Hrvatskoj, a iduće godine 2008, također na državnoj razini primili smo Zlatnu žlicu, a 2009. godine na Danima meda u Pazinu kao najbolji kestenov med primili zlatnu diplomu.

Sve to ostvarujemo na gospodarstvu u Škofi gdje u poljoprivredno šumovitom i kestenom bogatim šumama se nalazi naš pčelinjak. Možete nas pronaći u 5 kilometara udaljenim selu Škofi do kojega vodi asfaltiran put od Oprtlja ( prema Zrenju ), mi vam stojimo na raspolaganju cijelo vrijeme i sa radošću vas očekujemo da dođete na degustaciju naših proizvoda i provedete neko vrijeme u šetnji zdravom okolicom.

Pčelarstvo Vežnaver proizvodi med i druge pčelinje proizvode sukladno dobroj pčelarskoj praksi - detaljno OVDJE.

PČELINJACI

Naši se pčelinjaci nalaze u praktički,netaknutoj prirodi,daleko od prometnica,daleko od obradivih površina koja se tretiraju raznim kemikalijama,daleko od tvornica i ostalih zagađivača.

Za pčele je čista i nezagađena priroda veoma bitna,za sam pravilan razvoj zdravog pčelinjeg društva,a u konačnici i za proizvodnju ekoloških i prirodnih pčelinjih proizvoda.

ODNOS PREMA PČELI

Kako bi pčelama osigurali što prirodniji način života, dakle, da bi se osjećale kao nekad, u raznim deblima, u kojima su nekada obitavale,košnice se izrađuju iz prirodnih materijala (drveta), a da bi se ti materijali zaštitili od vanjskih utjecaja, koriste se premazi za drvo, koji su ekološki prihvatljivi. Kako je pčelama neophodna velika količina vode, za razvoj legla te za održavanje mikroklime u košnici, potrebno ih je smjestiti na područje gdje se nalaze prirodni izvori vode. Međutim, ako prirodnih izvora nema, mi njima osiguravamo čistu vodu putem posebnih higijenskih pojilica. Kako je pčela još uvijek divlja životinja, i nije pripitomljena, mi pčelari moramo se pobrinuti da tako i ostane, jer jedino pčela takva, kakva je može preživjeti, a uz našu pomoć protiv raznih bolesti možemo ih održati tu gdje su sada, a pčele će nam tu našu pomoć velikodušno vratiti.